Ромка ли е Кали?



Кали и Софи Маринова били от една боя

Кали и Софи Маринова били от една боя
Незабравимо детство е имала Кали – пише в. „Уикенд”. Фолкпевицата е израснала при баба си и дядо си в село Еница до Кнежа. В малка кирпичена къща бъдещата звезда е живяла до петата си година. В къщата, в която е израснала, нямало баня.




„Ами, разбира се, че няма да има баня! Кали крие, че е от ромско семейство. Знае перфектно цигански. Самата Софи Маринова ни каза, че с Кали са от една боя. Тя обаче пази тайната като комунист на разпит” – съскат колежки на певицата от „Пайнер”.

Кали обаче отрича за произхода си. Иначе без свян реди спомени от детските години: „Баба и дядо топлеха вода в котле и отивахме в кошарата, защото овцете излъчват топлина. Сапунът, както и всички други продукти в нашата къща, беше домашно производство, направен от мас и сода каустик” – споделя певицата.

Лятото се къпела в голям казан. В него се събирала дъждовна вода, която се топлела на слънцето. През летните месеци Кали нощувала с баба си под открито небе. Спели на сламен дюшек в двора пред кирпичената къща – типично за ромските традиции.
Кали пиела мляко само от животните, които се отглеждали в малкото стопанство. „И магарешко мляко съм пила от Пешка. Много устойчива магаричка беше” – спомня си с умиление Кали.

Източник hotnews.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар