Поли Генова: Не бих заминала, за да търся реализация



Певицата Поли Генова споделя, че е въпрос на личен избор за всеки млад човек да остане да се развива в родината си или да търси реализация в чужбина.


За себе си обаче Поли е категорична, че не би потърсила реализация зад граница, пише bliasak.bg

"Рано или късно, всеки млад човек от сегашното поколение е поставен пред избора дали да остане и да твори в България. Не може да се каже трябва или не трябва, всеки ще намери отговора в себе си. Ако имаш нужда от смяна на средата, на обществото и имаш желание за реализация, която смяташ, че не би получил тук в дадения момент, може би е време да заминеш. От друга гледна точка една такава голяма промяна, която те поставя в непозната ситуация и обкръжение, е риск, който не всеки би поел.

В света, в който живеем в момента, в условия на масова глобализация, трудностите са навсякъде. Различни са единствено условията, в които се налага да се борим. Защо не можем да успеем по света, като румънците например? В Румъния има реално работещ музикален пазар – т.е. има музикален шоубизнес и той се развива. Мащабите са различни, аудиторията там е много по-голяма, а и като цяло Румъния има западно влияние.

Последните 10 години бяха много трудни за българската музика. Вниманието бе изместено в друга посока и хората малко по малко я забравиха и спряха да се интересуват от нея. Може би това е най-големият проблем.

Питала съм се бих ли заминала, за да се реализирам в чужбина, въпреки че при мен ситуацията е различна и аз малко или много намерих реализация по някакъв начин през годините. Отговорът ми е "Не". Бих заминала обаче, за да обогатя знанията си, да получа нов опит, да сверя часовника си, но желанието ми е да се върна и да приложа всичко това тук, в България."

Източник hotnews.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар