"В страната на кръв и мед" не е антисръбски филм, заяви Джоли



Холивудската звезда Анджелина Джоли
Холивудската звезда Анджелина Джоли заяви, че сърбите трябва да направят филм за сръбските жертви от войните в бивша Югославия и че нейните чувства и филмът й "В страната на кръв и мед" не са антисръбски, предаде ТАНЮГ.


В интервю за сръбския в. "Прес" в навечерието на премиерата на филма в Берлин Джоли каза, че е доволна от режисьорския си дебют и знае какво е искала да каже с него - да привлече вниманието върху жертвите от войната, макар и да не е фокусиран върху сръбските.

Актрисата изрази съжаление, че в Сърбия смятат филма й за антисръбски, без никой да го е гледал.

"Надявам се хората в Сърбия да го гледат с открито сърце и ум, макар и да знам, че това ще бъде много трудно за страна, която е показана като агресор. Знам за вашите коментари, но ще припомня, че почти половината от актьорите във филма са сърби, те станаха членове на нашия екип, на моето семейство, много сме близки и мисля, че това говори какво чувствам към сърбите", каза Джоли.

Тя заяви, че сърбите имат право да създадат филм, посветен на сръбските жертви, и има много чудесни сръбски режисьори, които могат да го направят. По думите й това може да бъде например Емир Кустурица, който неотдавна я е поканил да направи именно такъв филм.

"Прес" посочва, че след прожекцията за журналисти на Берлинале режисьорският дебют на холивудската звезда е разделил новинарите на две групи. Едните мислят, че филмът е лош, защото има само една гледна точка, а други са шокирани от подчертано бруталните сцени, твърди сръбското издание, цитирано от БТА.

Източник hotnews.bg



1 коментара:

Anonymous каза...

Филмът не е антисръбски. Той е против диваците и варварите, които в този случай са сърби. Но да не забравяме руснаци, арменци, англичани, французи и друга измет.

Публикуване на коментар