Биология на изневярата в брака



Биология на изневярата в брака
И мъжете, и жените изневеряват. Но понякога го правят тайно (а понякога не), без да искат да сложат край на брака си. Защо го правят?




Въпрос на оцеляване
Мъжете започват да изневеряват по-често, ако обстановката в световен мащаб е несигурна, като например икономическа криза. До този извод стигнали американските психолози от щата Канзас. Според тях стремежът на мъжете да имат повече сексуални партньорки е свързан с процеса на еволюция и естествения подбор.

Нестабилната обстановка подсъзнателно се оценява като предпоставка за по-нисък шанс за оцеляване. В резултат мъжете се стремят към краткотрайни, но многочислени полови връзки, за да осигурят колкото се може повече потомство. Така те имат повече шанс да предадат гените си. Когато пък обстановката е спокойна, има достатъчно храна и пари, мъжете отделят внимание на вече съществуващото потомство и остават моногамни.

Как се справят жените

Все повече съпруги купуват на мъжете си гумени любовници, убедени, че така ще спасят брака си от реална изневяра. Самите мъже също предпочитат „резервни части“ пред варианта истинска изневяра, показва проучване сред служители в различни сексмагазини.

Мъжете не може да прекарат дълго време без секс, това се отразява отрицателно на здравето им: стават раздразнителни и невнимателни. Надуваемата кукла или просто част от нея лесно решава проблема. Отделните части от женската анатомия се купуват по-често, тъй като са компактни и може да се скрият лесно. Все пак би било някак неудобно благоверният да замине в едната ръка с куфар, а с другата хванал за косата надуваемата ви заместничка.

И жените изневеряват
Причините, поради които изневеряват жените, са няколко. Тя може просто да е разлюбила мъжа си, но се страхува да не загуби финансовата му подкрепа – пари, кола, апартамент. Женската изневяра понякога е отмъщение за орязания бюджет, а понякога просто тя е лекомислена по природа и не знае какво иска. Разбира се, мъжът може да си даде сметка за грешките и да се извини, но дали си заслужава? Такива жени рядко се спират на един мъж. Все пак не искаме да ви отнемаме надеждата.

Ако пък не сте сигурни, че благоверната е само блага, може да се убедите в това, като й кажете, че заминавате в командировка или ще останете до късно на работа и се приберете доста по-рано. Предварително изпийте някакво успокоително, за да не убиете някого. Във всяка ситуация оставайте човек. Не проявявайте животински инстинкти, не си заслужава да прекарате остатъка от живота си в затвора заради една лекомислена жена.

Източник dnes.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар