Касабов играе в "Стъклен дом", Данаилов - за вице



Димитър Касабов в хитовия сериал "Стъклен дом"
Ще продължим ли да гледаме Димитър Касабов в хитовия сериал "Стъклен дом"?. Този въпрос възникна, след като актьорът Стефан Данаилов реши да се кандидатира за вицепрезидент.


Безпрецедентният казус беше обсъден днес на среща между Съвета за електронни медии и Централната избирателна комисия.

Телевизията bTV предвижда завръщането на "Стъклен дом" през есента, когато ще сме в разгара на предизборната кампания.

"По закон Стефан Данаилов може да се кандидатира за вицепрезидент и да участва във филмови продукции", заяви пред БНР председателят на СЕМ Георги Лозанов.

"Ясно е, че няма нормативна база, въз основа на която това да бъде забранено. Цялата работа е да има обществено отговорни медии, върху които пада ангажимента за равнопоставеност при представянето на кандидатите", коментира той.

Според Лозанов участието на разлини кандидати в сериали или други шоупрограми оказва влияние върху избора на хората.

По думите му медиите според европейските препоръки трябва да търсят балансирано отношение на представяне на кандидатите.

"Аз си давам сметка, че когато е правен сериалът, съвсем не е стоял въпросът с кандидатурата на Стефан Данаилов, каза Лозанов и допълни, че оттук нататък отговорността е на bTV.

Ако тлевизията реши да отложи излъчването на сериала за след изборите, медията ще претърпи финансови загуби, които едва ли ще може да си позволи, смята Лозанов.

СЕМ и ЦИК нямат право на намеса, каквото и да реши телевизията, категоричен е шефът на СЕМ

Източник dnes.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар