Братя Диневи прилапват гръцки остров



Братя Диневи прилапват гръцки остров
Морските олигарси са хвърлили око на гръцки остров, струващ 130 млн. евро
Динко и Йордан Диневи вече са направили официална оферта на закъсалата финансово Гърция, твърдят близки до двамата бизнесмени. Според „България днес” за да попълни изтънялата си хазна, южната ни съседка е принудена да продава всякакви видове имущество и активи. Целта на Диневи е да развиват свръхлуксозен туризъм от затворен тип.



Китният остров е държавна гръцка собственост и се намира на 80 км южно от Тасос в Егейско море. До този момент мястото е било необитаемо. На него са живеели само няколко вида диви кози, рисове и кутки. Площта му е около 16 кв. км. Мястото няма официално име, но местните рибари го наричат Делфинариум.
Диневи са готови да откупят острова от Гърция срещу сумата от 130 млн. евро. За целта бизнесмените ще получат свеж кредитен ресурс от руска банка с интереси в туристическия бранш. Целта на Братя Диневи е да привличат платежоспособни западни и руски туристи и да развиват елитен туризъм на гръцкия остров.
До него ще се стига по два начина – по въздух и по вода. За целта братята вече са в напреднали преговори за закупуване на три самолета за чартърни полети. А яхти – знайно е, си имат бол.

Източник kliuki.bg 



0 коментара:

Публикуване на коментар