Ваня Цветкова била фаворитка на Тато



Ваня Цветкова била фаворитка на Тато
Актрисата откровено нарича „селянин“ бившия първи, но признава, че се е ползвала с благоволението му



Едно от най-популярните лица на родното кино в момента е актрисата Ваня Цветкова. Макар днес да нашумя покрай сериала “7 часа разлика” през тоталитарния режим тя е една от големите кинозвезди на българското кино. 20-годишната тогава актриса става и една от любимките на Тато – толкова е популярна, че се ползва с личното му благоволение за много придобивки, пише blitz.bg.

По повод отношенията си с бившия първи, Ваня разказва с доста голяма охота. Тя си спомня, че по време на снимките на филма „Лавина“ се е срещнала за първи път с Живков. 22-годишната годишната тогава актриса разказва, че веднага се харесала на бившия първи и той се опитал всячески да спечели благоразположението й. Предложил й място в Народния театър, членство в партията, дори материална подкрепа, която тя тогава отказала. По-късно, когато се опитала да влезе в Народния, директорът Дико Фучеджиев й отказал с думите: „О, късно е. Дай да си говорим истината – правя това, което ми кажат „отгоре“. А и ти мина 30 – не вървиш!”.
Личните контакти на актрисата с покойния политик обаче не спират дотук. Когато решава да се ожени издейства лично от него жилище, а по-късно и за свои познати. Не крие обаче неприязънта си към фриволното му отношение към нея: „Като личност беше истински селянин, който говореше абсолютни глупости… Веднъж се опита да ме прегръща в кабинета си. Отблъснах го.“, разкрива Цветкова.

Източник kliuki.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар