Правят филм за Бай Тошо




Режисьорът Светослав Овчаров с нов филм за живота на бившия първи


Правят филм за Бай Тошо
Ако беше още жив, тази година Тодор Живков щеше да навърши 100 години. И въпреки че днес не е сред нас, Тато си остава една от емблематичните фигури от новата ни история, която продължава да вълнува и провокира мнозина.
Последният решил да екранизира живота на бившия първи, режисьорът Светослав Овчаров е посветил много време на изучаване на документите свързани с Тато,  пише вестник „Монитор“. Противно на очакванията обаче, той не акцентира върху личния живот на Живков, а върху политическата му дейност. Подобно на повечето игрални филми, макар и документална, лентата „Човекът и Народът” поставя доста въпроси, на които няма отговори. Режисьорът изследва хиляди страници и документи подписани от бившия лидер, за да успее да предаде пълноценно образа на Живков.
Тъй като излизането на лентата съвпада до известна степен с честванията по повод 100-годишнината от рождението на Тато, Овчаров прави всичко възможно да се дистанцира. Той е категоричен, че не желае филмът му да се разглежда като част от мероприятията за живота на Живков и по тази причина премиерата със сигурност ще бъде преди или след 7 септември. В лентата ще бъдат засегнати и няколко неразглеждани досега хипотези, като идеята, че Тато е нямал личен живот, бил ли е Тодор Живков агент на тайната полиция и кога всъщност е роден „човекът от народа“.

Източник kliuki.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар