Нечистият „Бербат”-ов в миналото бил смотан




Бъдещата тогава мега звезда бил толкова свенлив, че нямал гадже и от срам не отишъл на абитуриентския си бал

Нечистият „Бербат”-ов в миналото бил смотан
И както обикновено става в училище, колкото по-свенлив е даден ученик, толкова повече му се подиграват. На Митко Бербатов му намерили чалъма, като го занасяли с фамилното му име. Разбрали, че в превода от тълковния речник думата „бербат” означава мръсен, нечист, изцапан човек. Думата се използвала също и за неподреден и разхвърлян такъв. В края на
краищата Митко свикнал с тези закачки по свой адрес. Приятелите от ученическите му години обаче разкриват, че Митко бил толкова притеснителен, че нямал нито едно гадже в гимназията. Накрая дори отказал да отиде на абитуриентския си бал. Не стига, че бил болезнено срамежлив, ами и няколко месеца преди бала се преместил в ново училище и въобще не познавал новите си съученици.
Иначе от малък показвал спортните си заложби, само че майка му го готвела за баскетболист и му купила съответната топка за целта, но той започнал да я рита с крак из апартамента. Пак го тласнали в грешна посока като го накарали да тренира скок на дължина, но него все го теглело към футбола. В 4-клас си намерил мястото в живота и започнал тренировки по футбол в школата на „Пирин”, Благоевград. Очевидно сега болезнената притеснителност е изживяна, щом може да играе пред стотици хиляди на едни от най-големите стадиони по света.

Източник kliuki.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар