Мениджърът на Ивет Лалова загуби правата си заради скандала „БАЛКО“




Ивет Лалова остава без мениджър, след като се установи, че Марк Блок е част от аферата „БАЛКО“. Така той губи правата си за 10 години.

Мениджърът на Ивет Лалова загуби правата си заради скандала „БАЛКО“
Агентът на Лалова е съпруг на нейна колежка – световната шампионка Жана Блок, и е хранел спортистите си със забранен от антидопинговите правила химикал. Стероидът е използван от Блок и съпругата му според негови самопризнания. След като е подведен под отговорност той е оказал съдействие в съдебното производство. Спортистите, които са се ползвали от неговите услуги, са Ивет Лалова, Периклис Яковакис, Светлана Феофанова и американката Кармелита Джетър. Все още не е известно дали забраненият стероид, произвеждан в скандалните лаборатории „БАЛКО“ в продължение на две години, е употребяван от всички посочени спортисти.
Въпросният препарат е наречен ТХГ (тетрахидрогестрирон) и шефовете на „БАЛКО“ бяха обявени за виновни също след самопризнанията им още през 2005г. за дейност по производство и разпространяване на допинга. Това въвлече във водовъртежа на разкритията по въпроса множество спортисти, треньори и мениджъри. Сред първите разконспирирани са спринтьорите Тим Монтгомъри и Марион Джоунс, треньорът Конте и др.
Така съпругата на Блок най-вероятно е употребявала стероида по времето, когато е превземала световния шампионат в Атина през 1997г. Да се надяваме, че Ивет ще остане незасегната от приближаващия се проблем с допинговите разкрития, в които е въвлечен агентът й Марк Блок.

Източник kliuki.bg



0 коментара:

Публикуване на коментар