Актьорите в "Листопад"



1 коментара
Актьорите в "Листопад"
В ролите: Халил Ергюн (Али Ръза Текин), Гювен Хокна (Хайрие Текин), Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин), Джанер Куртаран (Шевкет Текин), Гьокче Бахадър (Лейля Текин), Фахрие Евджен (Неджля Текин), Дезин Чакър (Ферхунде Кара), Седа Демир (Седеф), Толга Карел (Оуз Айхан) и др.


Герой в "Листопад": Али Ръза / Ali Rıza
Истинско име: Халил Ибраим Ергюн / Halil Ibrahim Ergün
Дата на раждане: 08.09.1946
Месторождение: Изник, област Бурса, Турция
Зодия: Дева
Биография: Завършва политология в Университета за полит-науки в Анкара и започва заниманията си по актьорско майсторство. В Анкара работи заедно с имена като Васъф Йонгьорен, Мустафа Алабора и Ердоан Акдуман. Получава званието "Народен артист". През 1974г. започва кариерата му на снимачната площадка. Първата му роля е във филма на Йълмаз Гюней "Път". От 1975 до днес актьорът е участвал в 73 филма, сериали и театрални постановки.


Герой в "Листопад": Хайрие / Hayriye
Истинско име: Гювен Хокна / Güven Hokna
Дата на раждане: ??.??.1946
Месторождение: Анкара, Турция
Зодия: ???
Биография:Завършва Анкарската държавна консерватория през 1967.Кариерата и обаче започва като театрална актриса - цели 35 години работи в Държавния театър. Позната е на зрителите в Турция с ролите си в "Жените на Ферхунде", "Вълчата долина", "Втора есен", "Зерда" и "Листопад". Освен в сериали, тя се снима и в киното.


Герой в "Листопад": Фикрет / Fikret
Истинско име: Бену Йълдъръмлар / Bennu Yıldırımlar
Дата на раждане: 22.11.1969
Месторождение: Истанбул, Турция
Зодия: Стрелец
Биография: Първите й телевизионни участия са в младежки програми на държавната телевизия TRT през 1988г. През 1990 завършва Истанбулския държавен университет и се снима в първия си сериал, след което заминава за Англия. В Лондон учи 2 години в курс по "Драматизация" в университета в Уестминстър. След завръщането си в Турция Бену се снима в различни телевизионни програми на Канал 6, Канал 4, Стар ТВ и АТВ. В реалния живот Бену Йълдъръмлар има една дъщеря – Ада (10 години).


Герой в "Листопад": Шевкет / Şevket
Истинско име: Джанер Куртаран / Caner Kurtaran
Дата на раждане: 26.10.1978
Месторождение: Истанбул, Турция
Зодия: Скорпион
Биография: Роден в Истанбул, завършил Държавната консерватория и няколко години играл на сцената на Истанбулския градски театър. За съжаление актьорът има проблеми с наркотиците и заради тях е отстранен от "Листопад", а на негово място продуцентите слагат Хасан Кючукчетин (Hasan Kucukcetin).


Герой в "Листопад": Лейля / Leyla
Истинско име: Гьокче Бахадър / Gökçe Bahadır
Дата на раждане: 09.11.1981
Месторождение: Истанбул, Турция
Зодия: Скорпион
Биография: Завършила е Müjdat Gezen's Art Center.




Герой в "Листопад": Неджля / Necla
Истинско име: Фахрие Евджен / Fahriye Evcen
Дата на раждане: 04.06.1986
Месторождение: Солинген, Германия
Зодия: Близнаци
Биография: Дете на баща емигрант от Солун и черкезка от град Самсун, най-малката от 4 деца. Попада случайно в киното - турски продуценти я откриват случайно в Германия, когато е на 19 г. и току-що е започнала да учи социология в Университета в Дюселдорф. След като започва да се снима в "Листопад", се премества да живее в Турция и се записва да учи история в университета "Мармара". През 2008 г. се е снимала във филма "Aşk tutulması". Вече бивша годеница на друг известен актьор Özcan Deniz - миналата година двойката се разделя заради изневяра на Йозджан.


Герой в "Листопад": Ферхунде / Ferhunde
Истинско име: Дениз Чакър / Deniz Çakır
Дата на раждане: 31.12.1981
Месторождение: Анкара, Турция
Зодия: Козирог
Биография: Тя е кино и телевизионна актриса и известен турски модел-манекен. Учи в държавната театрална консерватория и след дипломирането се мести в Инстанбул. По време на следването си е участвала в радио реклама. Първото й телевизионно участие е през 2004 г. в сериала "Ако жената поиска". Година по-късно се снима в сагата "Любов между двама". Става популярна именно след участието си в сериала "Листопад". В реалния живот Дениз Чакър има връзка с Нихат Алтънкая.


Герой в "Листопад": Оуз / Oğuz
Истинско име: Толга Карел / Tolga Karel
Дата на раждане: 12.10.1978
Месторождение: Истанбул, Турция
Зодия: Везни
Биография: Толга Карел е специализирал кино-театрална критика в Париж. Изявява се успешно като актьор, певец, текстописец и композитор. Преди да стане актьор е пишел статии и кино-театрална критика за един интернет сайт. Освен това се занимава и с музика, има свои авторски парчета, има собствена група, която наскоро издаде албум, ozaглавен "Hande Yener". Той е автор на някои от песните на Ебру Гюндеш, Йозджан Дениз, Хюлиа Авшар, Ебру Яшар, Зейнеп Мансур и др.


Герой в "Листопад": Седеф / Sedef
Истинско име: Седа Демир / Seda Demir
Дата на раждане: 08.03.1983
Месторождение: Истанбул, Турция
Зодия: Риби
Биография: Студентка трета година в университета "Мармара" в специалност "Публична администрация". Освен това ходи на курсове по актьорско майсторство и дикция. Участвала е в няколко реклами, но успехът и идва с ролята и на Седеф в сериала "Листопад". На 4 януари тази година Седа се омъжи за дългогодишният си приятел.


Герой в "Листопад": Неийр / Neyyir
Истинско име: Бедия Енер / Bedia Ener
Дата на раждане: 15.06.1954
Месторождение:
Зодия: Близнаци
Биография: Театрална, кино и телевизионна актриса. Актьорската и кариера започва през 1968 на 14 годишна възраст в театъра на истанбулския квартал Бакъркьой.

Герой в "Листопад": Тахсин / Tahsin
Истинско име: Ахмет Сарачоолу / Ahmet Saraçoğlu
Дата на раждане: 24.09.1975
Месторождение: Анкара, Турция
Зодия: Везни
Биография: Завършил е Müjdat Gezen's Art Center, а от 1995 се изявява в различни театрални трупи.От 2005 играе на сцената на Истанбулския кралски театър.



Герой в "Листопад": Джем / Cem
Истинско име: Къванч Касабалъ / Kivanç Kasabalı
Дата на раждане: 24.02.1975
Месторождение: Истанбул, Турция
Зодия: Риби
Биография: Турски актьор и модел. От 29 юли 2005 е женен за турската актриса Седеф Авджъ (играе ролята на сестрата на Джем в "Листопад").

Герой в "Листопад": Джейда / Ceyda
Истинско име: Башак Сайан / Başak Sayan
Дата на раждане: 17.07.1977
Месторождение: Анкара, Турция
Зодия: Рак
Биография: Завършила е университета "Мармара" със специалност "Икономика", но от малка се интересува от изкуство и театър. По време на университетското си образование започва да работи в частния телевизионен канал Sayan, участвала е в няколко реклами и филми.


Герой в "Листопад": Яман / Yaman
Истинско име: Бюлент Фил / Bülent Fil
Дата на раждане: 24.04.1964
Месторождение: Истанбул, Турция
Зодия: Телец



Любовните откровения на актьора Нихат Алтънкая



0 коментара
актьора Нихат Алтънкая
Неотдавна в турския печат се появи материал, озаглавен Любовните откровения на актьора Нихат Алтънкая от турския сериал "Листопад". Турският актьор и фотомодел Нихат Алпту Алтънкая, изключително популярен сред нежния пол, разказа за началото на любовния си роман с Дениз Чакър, актрисата от сериала "Листопад”.


"В последно време моите поклонници се вълнуват от един въпрос, защо жените ми обръщат толкова голямо внимание? Те ме считат за мачо. Наистина аз съм харизматичен мъж. Достатъчно е да се гледат моите участия в "Yaprak dökümü" и "Dudaktan Kalbe". Моята харизма е придобито качество. Но искам да си призная, че изиграната от мен роля на богатия бизнесмен Левент Тунджел стана популярна благодарение на Ферхунде. В сериала аз си "отмъстих" на самодоволната Ферхунде за всичките злодеяния. Именно това привлича моите поклоннички. С една дума, Ферхунде ме направи популярен" разказва Нихат Алпту.


Нихат Алтънкая от турския сериал "Листопад"

Екранната любов на Левент и Ферхунде прерасна в реална, която продължава вече 2 години. Но актьорът отказва да коментира своя личен живот, независимо че папараците го снимат доста често с Дениз Чакър.


Източник listopad-bg.blogspot.com



Уникален 3D филм показва унищожената от нацистите Варшава



0 коментара
Посетителите на Музея на Варшавското въстание ще могат от 1 август да видят уникален триизмерен филм, разкриващ ужасяващите разрушения в полската столица след разгрома от нацистите на бунта на варшавяни от есента на 1944г.

Въстанието е смятано за най-голямата саможертва на поляците през Втората световна война, както и за вероятно най-голямото предателство на Червената армия, защото режимът на Сталин ги подканва да се вдигнат, след което два месеца Червената армия стои в покрайнините на Варшава, докато нацистите взривяват града сграда по сграда.




Според историците по този начин болшевиките са искали да се компрометира живеещото в Лондон полско правителство в изгнание и да наложат без проблеми свое марионетно управление. От друга страна лондонските полски политици без знанието и въпреки несъгласието на тогавашния командващ полската армия дават съгласие да се вдигне въстание, като датата се определи от хората във Варшава. То избухва на 1 август, а капитулацията е обявена на 2 октомври.




6-минутният филм "Град на руини" симулира полет на бомбардировач B-25 като тези, с които съюзниците на няколко пъти хвърлят помощи на въстаниците по време на продължилите 63 дни сражения.

В уличните боеве са разрушени до основи около 25% от сградите. След поражението специални команди на нацистите взривяват още около 35%. Накрая близо 90% от града стават негодни за обитаване.




Някогашният елегантен и жизнен град с 1.3 милиона жители посреща 1945г. като димяща купчина камъни с по-малко от 1000 души население. Въввъстанието са загинали около 16 000 и са ранени тежко 6000 членове на полската съпротива. Жертвите сред цивилното население са ужасяващи – между 150 000 и 200 000 души. В тежките сражения в градска среда германската армия също дава 16 000 убити и 9000 ранени.



За сглобяване картината на разрушенията са използвани исторически снимки и кино записи. Създателите облетели Варшава с хеликоптер, след което наложили варху заснетото над 2000 снимки, кадрите от десетки филми и рисунки от архивите в музея.

Така се получила картината на града от началото на 1945г. сграда по сграда и улица по улица. На нея се виждат взривените мостове над река Вистула, както и напълно изравненото със земята варшавско гето.




"Колкото повече елементи имаме на едно място, повече руини и стърчащи останки от сгради, толкова повече време беше необходимо за обработка с компютри. Обработката на един кадър отнемаше около два часа. Тук имаме 7500 кадъра. За да получим филма, наехме над 100 от най-бързите компютри в страната и те работиха около два месеца", споделя Михал Грин от студио Platige Image.

Според него филмът е нещо, което досега не е постигано в 3D анимацията. "Това е проект от световна величина, защото дори най-големите холивудски студия не са правили подобно нещо, не са създавали виртуален град, събран в един продължителен кадър. Съществуват десетки, вероятно стотици военни филми със снимки на разрушен град, но те траят едва няколко десетки секунди", допълва Грин.

Проектът е ангажирал около 40 специалисти и историци и е отнел две години.




"Град на руини" беше създаден, защото не стигат думите и черно-белите фотографии, за да опишем как е изглеждала Варшава в началото на 1945г.", казва Ян Олдаковски, директор на музея на въстанието. "Когато се срещаме с посетители от чужбина, те не разберат. Мислят си, че сцените от "Пианистът" на Роман Полански, когато Шпилман изпълзява в унищожената Варшава, са един вид художествена метафора, а не историческа действителност."

След войната подкрепяните от СССР комунисти възстановяват столицата практически от нулата, включително и сградите на красивия район Старе место. Те обаче издигат и нови жилища и административни сгради в стила на т.нар. социалистически реализъм.

Днес във Варшава живеят почти 2 милиона души.


Филма може да видите тук:



Източник dnevnik.bg



„Истината за нас” – нова порция семейни изстъпления



0 коментара
„Истината за нас” – нова порция семейни изстъпления

Тази есен Нова телевизия за пореден път ще ни сервира огромна порция семейни изстъпления, благодарение на най-новото шоу „Истината за нас“.



Мира не миряса – развежда Ванко 1



0 коментара
Мира не миряса – развежда Ванко 1

Певицата Мира, която е натъпкана със силикон, досущ като всички свои колежки, искала любовникът й Ванко 1 да се разведе. Това съобщава сайтът Blife.bg.



Сценаристите на Слави го сгодиха с Райна



0 коментара
Сценаристите на Слави го сгодиха с Райна
„Сго-дих-ме се! Сго-дих-ме се!“ – прозвуча за пореден път в „Шоуто на Слави“. Сценаристите на Дългия и музикантите от бенда скандираха това съдбовно словосъчетание, след като гологлавият им шеф не пропусна да се предложи на поредната си гостенка. В случая това бе фолк певицата Райна. Шоуменът предложи на красавицата да почиват заедно през лятото, ако няма някакви сериозни планове.

Изпълнителката седна на диванчето пред Слави Трифонов, за да представи новата си песен „Мирно“. Тя коментира раздялата си с Константин така: „Несъвместимост в характерите. В началото се разбирахме. Имаше химия, после и физика.“Изпълнителката добави, че в момента гаджето й не се казва Константин…

Източник kliuki.bg



Азис поиска секс от Дичо!



0 коментара
Азис поиска секс от Дичо!

Фолк звездата Азис си навлече гнева на своята половинка Коце Ламята.

Певецът решил да го подразни и да го накара да ревнува. За целта Васко използвал услугите на Дичо. Костинбродският славей се поцелувал с бившият вокал на Д2 в столичен пиано бар пред погледите на всички клиенти и дори му отправил неприлично прeдложение, включващо стая в хотел, джакуси и сметана. Поп певецът се включил в сценката, която Азис започнал да разиграва, но на стоящият наблизо Коце му кипнало и те прекратили „флирта“ си. Последвали обяснения от страна на фолкаджията, че просто се шегувал и искал да изпробва чувствата му. Ламята набързо му простил и вечерта продължила с много танци и алкохолни напитки.

Източник kliuki.bg



Преди 11 години загина Румяна – слънцето на поп-фолка!



0 коментара

фолк певицата Румяна
Точно преди 11 години фолк певицата Румяна загина в автомобилна катастрофа. Красивата певица издъхва на място. По късно се установява, че катастрофата е била изключително и само по вина на шофьора на колата и нейн приятел Любо.
Катастрофиралият автомобил бил превърнат в купчина старо желязо. Кормилото на водача било превито на две, двигателят влязъл в купето, задните седалки били откъснати….
Оцелелите пътници веднага са били откарани с тежки наранявания в сливенската болница.
фолк певицата Румяна загина в автомобилна катастрофа
За мрачния 30 юли на 1999г. се сещат всички близки, приятели и почитатели на незабравимата Румяна.
Изпълнителката остави ярка следа в историята на най-популярният музикален жанр у нас. „Две очи разплакани“, „Феноменално“, „Камбаните звънят“, „Без теб“, „Вечната обич“, „Ало, такси“, „Само теб“ са само част от хитовете й, които са живи и до днес.

Източник kliuki.bg



Жени Калканджиева: У нас всяка, която се кълчи на масата, твърди, че е модел



0 коментара

Жени Калканджиева
„Българските модели са все по-алчни, но с по-малко качества” – твърди шефката на модна агенция „Визаж” Жени Калканджиева. „С нашите манекенки има още един проблем – повечето не знаят английски език. Не може да отидеш в модна столица като Милано и да не знаеш две думи на кръст. Просто не става!” – отсича Жени Калканджиева.
шефката на модна агенция „Визаж” Жени Калканджиева
„Всеки път съм си казвала: Искам умни момичета. Опитвала съм, борила съм се да разбивам стереотипи, че манекенките не са глупави, но вече се уморих. Не искам да звуча песимистично, но едва ли модният бизнес у нас ще излезе от тази криза. Първо, българките трябва да се променят. Да ценят самите себе си, а не парите” – споделя Жени. Според нея положението в модния бизнес е трагично. „Няма ревюта, няма ангажименти, няма вече дизайнери. У нас има над 100 агенции, които не правят нищо. В същото време всяко момиче, което се кълчи на масата в чалга заведенията, твърди, че е модел” – признава шефката на „Визаж”.



Източник kliuki.bg



Лейди ГаГа най-после идва у нас, при това безплатно?



0 коментара

Лейди ГаГа най-после идва у нас
Скандалната певица Лейди ГаГа все пак ще дойде в България, както се твърди от много време насам, разтръби вестник „Телеграф“.
Не един и два пъти от началото на годината се тиражира информацията, че популярната изпълнителка ще изнесе свой концерт у нас.
Първоначално се смяташе, че Стефани Джоан Анджелина Германота, както е пълното име на Лейди ГаГа, е осигурена за участие на ежегодния музикален фестивал „Ловеч Фест“, който през изминалите години приюти световни величия като „Юръп“, „Уасп“, „Супермакс“ и много други.
В крайна сметка нито американката дойде, нито пък се състоя концертното събитие в Града на люляците.

Лейди ГаГа ще пее в София
Подобни изпълнения могат да бъдат видяни съвсем безплатно през септември
Според „Телеграф“ Лейди ГаГа не само, че ще пее в София през месец септември на площад „Александър Батемберг“, но родните меломани ще могат да й се насладят съвсем безплатно.
Певицата ще получи тлъстия хонорар в размер на 300 000 евро, осигурен от роден мобилен оператор, който по това време ще чества своя рожден ден. Именно заради годишната си от телекома ще направят жест към българската публика.
Размерът на възнаграждението за ГаГа е сериозно намалено, след като преди време се твърдеше, че тя е поискала от българската страна да получи 700 000 евро.
Цялата сума за организацията на събитието ще струва на мобилния оператор над половин милион евро, като в нея влиза и самият хонорар на изпълнителката.
Припомняме, че преди три години безплатно за феновете пя и друга световноизвестна звезда – Риана.


Източник kliuki.bg